VEILIGHEID IN MIAMI

Miami is een echte stad met de bijbehorende problemen. Criminaliteit, armoede en slechte wijken komen ook hier voor. Statistisch gezien zijn Nederlandse steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam echter onveiliger dan Miami.

Tot halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw had Miami een zeer beroerd imago als het gaat om de veiligheid. Moorden en overvallen leken schering en inslag, ook toeristen waren hierbij regelmatig de pineut. Verhalen van toeristen die vermoord werden bij benzinestations bereikten de pers hier en zorgden ervoor dat het toerisme naar Miami niet zijn beste periode had.

Inmiddels is de rust flink wedergekeerd. De risico’s zijn zoals normaal is voor een stad van deze omvang, wie de slechte wijken ontwijkt loopt zelfs minder risico om slachtoffer te zijn van een misdrijf.

Risico's

Het gevaar wat in elke vakantiebestemming op de loer ligt is diefstal. Dat kan gebeuren op de hotelkamer, door middel van zakkenrollerij, door diefstal op het strand als je spullen daar onbewaakt liggen of door middel van roof. Je moet natuurlijk niet met een cabriolet door Miami rijden en je handtas, fotocamera of andere waardevolle spullen op de bijrijderstoel leggen.

Jezelf in slechte wijken begeven, zeker als het donker is, brengt altijd een risico met zich mee. Vooral als je dure sieraden of horloges draagt ben je een opzichtige prooi voor mensen met slechte intenties.

veiligheid in Miami

Voorkomen

Hoe kun je voorkomen dat je in de problemen komt? Gewoon de gouden regels hanteren die eigenlijk voor vrijwel elke vakantiebestemming gelden:
– vermijd donkere en/of stille plekjes
– draag geen opzichtige dure spullen
– let op als je aangesproken wordt
– parkeer je auto op goed verlichte plaatsen
– ga niet op je gemak in een achterbuurt rondlopen, zeker niet om foto’s te schieten
– wees altijd alert

Als er iets gebeurt?

Kom je in de problemen in Miami? Bel het noodnummer 911 als er acute hulp nodig is. Bij minder acute zaken moet je in ieder geval aangifte doen bij de politie. Veel verzekeringen hanteren een plicht tot aangifte, het liefst binnen 24 uur.

Indien nodig schakel dan de reisleiding in, als die er is in jouw geval. Kijk of de reisleider of reisleidster je nog ergens mee kan of moet assisteren. Als je schade opgelopen hebt die ter plaatse geregeld moet worden, dan kun je je reisverzekeraar contacteren.

Orkanen

Zware stormen en orkanen kunnen een veiligheidsrisico vormen. Bij een serieuze orkaandreiging kan er een evacuatie plaatsvinden. Lees alles over orkanen op onze pagina over orkanen in Miami.