MIAMI TIP 5: UITGAAN

Het uitgaansleven in Miami en vooral in Miami Beach is levendig en zeer gevarieerd. Voor elk wat wils en het klokje rond. “Never a dull moment in Miami” is wat we tegen vrienden vaak zeggen. Hier vind je uitstekende dance clubs, bars, stripclubs, nachtclubs, sport bars, lounge bars en cafés. Zeker de moeite waard zijn de diverse latin clubs die je door de aanwezigheid van veel inwoners met Latijns-Amerikaans bloed in Miami soms zeer de moeite waard zijn.

Hoewel een groot deel van het uitgaansleven zich concentreert in South Beach, is er verspreid over de hele stad voldoende entertainment te vinden. Net als in veel Amerikaanse steden kan het deurbeleid streng zijn bij de populaire clubs. Er zijn clubs waar je als toerist niet zomaar binnenkomt tenzij dat je op de lijst staat. Sommige conciërges van hotels kunnen dit voor je geregeld krijgen, vaak lukt het niet.

Uitgaan in Miami Beach

Het uitgaansleven op SoBe, zoals South Beach vaak kortweg genoemd wordt, is meer dan de moeite waard. Op Ocean Drive heb je populaire bars zoals Mango’s Tropical Cafe, Fat Tuesday en de veel gefilmde Clevelander Bar. Het leuke van deze bars is dat het hier in de loop van de middag al gezellig druk is. Je hoeft niet tot laat in de avond te wachten om je in het uitgaansleven van South Beach te storten. Vooral bij mooi weer zie je dat het vroeg in de avond gezellig druk is op de vele terrassen die je langs Ocean Drive aantreft.

Veel clubs liggen vooral aan Washington Avenue, Collins Avenue en Lincoln Road. Regelmatig sluiten clubs of komen er nieuwe bij. Belangrijk is om de lokale bronnen regelmatig te checken om te kijken wat er in en wat er uit is.

Clevelander

Beach clubs

In navolging van Europese topbestemmingen zoals Ibiza vind je ook in Miami tegenwoordig zogenaamde beach clubs. Kenmerkend zijn de relaxte sfeer, aangename muziek, veel mooie mensen en vooral luxe dure hapjes en drankjes. Bij de nieuwe generatie beachclubs hoort een luxe uitstraling met een dito prijskaartje. Nippend aan je cocktail van pakweg 20 tot 25 dollar inclusief tax en fooi ben je terechtgekomen in een wereld waarbij past succes, schoonheid en rijkdom. Dit is het strandleven zoals geslaagde mensen in het leven hem beleven.

De plek die als één van de hotspots van South Beach gezien wordt is Nikki Beach. Alle info over Nikki Beach Miami inclusief de actuele agenda vind je hier.

Dance clubs in Miami

In Miami en Miami Beach vind je redelijk veel plekken waar je tot in de late uurtjes kunt dansen op dance muziek. Het aantal optredens van Amerikaanse, maar vooral Europese top deejay’s is de afgelopen jaren flink toegenomen. Miami wordt tegenwoordig als één van de topbestemmingen in de dance scene gezien. De meeste en beste clubs vind je in South Beach en Downtown Miami.

Live muziek

Liefhebbers van live muziek en concerten van grote artiesten komen volledig aan hun trekken in Miami. De agenda met optredens is hier altijd flink gevuld en elke dag is er verspreid over de stad wel iets te doen op het gebied van live muziek.

Een actuele agenda vind je op Time Out Miami.

Alcohol

De minimumleeftijd waarop je in Miami (en heel de VS) alcohol mag drinken is 21 jaar. Als je net 21 of iets ouder bent is de kans groot dat ze om een identiteitsbewijs (paspoort) vragen. Je Nederlandse ID-kaart geldt niet als identiteitskaart. Als Nederlanders moet je dus echt je paspoort kunnen tonen als legitimatie.

Voor veel clubs en sommige bars geldt dat je zelfs minstens 21 jaar oud moet zijn om binnen te komen. Dat geldt niet voor restaurants en bars die zich ook op families richten.
Deze regels gelden overigens in heel de V.S.

bar