MIAMI TIP 4: EVERGLADES

Nationaal park Everglades is een enorm groot natuurpark in het zuidwesten van Florida. Het park is in totaal maar liefst ruim zesduizend vierkante kilometer groot. Het behoort tot de populairste toeristische attracties van de staat Florida met gemiddeld per jaar meer dan een miljoen bezoekers.

Het subtropische moeraslandschap heeft veel gezichten en heeft ook verschillende ecosystemen die leiden tot de unieke samenstelling van de flora en fauna binnen het park. De meeste toeristen zullen vooral afkomen op de moerassen waar je met een zogenaamde airboat overheen kunt gaan op zoek naar alligators en krokodillen. Uniek aan dit park is dat dit het enige gebied ter wereld is war zowel alligators als krokodillen leven. Het gebied heeft echter nog veel meer gezichten. Wat te denken van de Cypressmoerassen in het noorden van het gebied of de grote populaties aan vogels die je in het park aantreft.

Everglades National Park

Muggen

Het subtropische klimaat in combinatie met veel vocht maken de Everglades tot een ideale woonomgeving voor muggen. Vooral in de zomermaanden zijn de muggen nadrukkelijk aanwezig en betekent de auto uitstappen vrijwel gegarandeerd aangevallen worden door deze kleine muskieten. Als je geen anti-muggenmiddel (bij voorkeur met Deet) hebt, dan adviseren we je om deze bij één van de bezoekerscentra aan te schaffen. Wij gebruiken zelf graag de oranje bussen anti-muggenspray van het merk ‘Off’. Dat is tegenwoordig in Nederland ook op een aantal plekken te koop.

Reizen door het Everglades National Park

Omdat het een natuurpark betreft wordt er vooral veel ruimte aan de natuur gegeven wat automatisch betekent dat het aantal wegen voor de mens zeer beperkt is. Er zijn globaal twee routes in het nationale park. In het zuiden heb je vanaf Homestead de Main Park Road naar Flamingo. Bij Flamingo heb je een aftakking naar Bear Lake. In het noorden heb je de vanuit Miami de Tamiami Trail. Deze US-41 loopt naar het noordwesten van het Everglades National Park en heeft diverse aftakkingen. Zo kun je via deze weg Everglades City en het bijbehorende vliegveldje bereiken. In het westen kom je uit bij de stad Naples, gelegen aan de westkust van Florida.

Excursie door de Everglades

In het park kun je vanaf diverse locaties een boottocht over het moeras maken met een zogenaamde airboat. Een belevenis die gepaard gaat met veel geluid en waarbij je niet altijd droog er vanaf stapt. Sommige boottochten zijn inclusief een bezoek aan een alligator farm, waar je meestal op de foto kunt gaan met baby alligators en een alligator show bij kunt wonen die je doet denken aan de films van Crocodile Dundee.

Er zijn verschillende aanbieders van deze zogenaamde Everglades Safari’s. Over het algemeen zijn het vergelijkbare tours, die in kwaliteit en prijs weinig voor elkaar onderdoen. Je kunt ervoor kiezen om losse tickets te kopen voor de airboat, maar er is ook voldoende aanbod van georganiseerde tours waarbij je in Miami opgehaald wordt en daar later op de dag weer afgezet wordt.

BEKIJK ALLE EVERGLADES TICKETS & EXCURSIES
en boek direct online

Everglades safariboot

Kamperen in de Everglades

Nationaal Park Everglades kent twee campings, waar je voor weinig geld kunt overnachten. Op beide campings vind je een beperkt aantal staanplaatsen die bestemd zijn voor grotere groepen. Alles over de campings lees je op de officiële site van het Everglades National Park.

Eten en drinken

Als je het park bezoekt heb je slechts beperkte mogelijkheden om te eten. In Flamingo is er een restaurant dat in de zomer dicht kan zijn. In dat geval kun je in de havenwinkel wel wat aanschaffen. Bij de aligatorparken en de bezoekerscentra staan meestal wel wat frisdrank- en snoepautomaten. Geldautomaten zijn niet aanwezig in het park.