MIAMI TIP 10: ZIEN & DOEN

De tiende tip voor Miami is een overzicht van leuke dingen om te zien en te doen, waarvan een groot deel niet op één van de andere pagina’s vermeld staat. Het immers een Miami top 10 en geen top 30. Vandaar dat we een aantal bezienswaardigheden, attracties en bijzondere plekjes in en rond Miami een verzamelpagina hebben gegeven.

Miami Seaquarium

Op Virginia Key, gelegen tussen Downtown Miami en Biscayne Bay, vind je het Miami Seaquarium. Het is een park dat te vergelijken is met ons eigen dolfinarium, maar dan wat uitgebreider. Hier vind je ook krokodillen, een prachtig tropisch zeeaquarium en een orka (“killer whale”) show. Een extra optie die je hier hebt is om met dolfijnen te zwemmen. Voor kinderen is de minimumleeftijd 5 jaar, elders ligt die grens vaak iets hoger. Wij zetten onze vraagtekens bij de diervriendelijkheid van dergelijke commerciële exploitatie van dolfijnen en raden eigenlijk aan om dit niet te boeken.

Miami Seaquarium

Golfbanen

Miami kent een groot aantal golfbanen, verspreid over de hele stad. Voor elk niveau en elke beurs is er wel een geschikte golfbaan te vinden in Miami. Het voordeel van Miami als golfbestemming is dat je hier het hele jaar door kunt golfen. De beste periode om de golfsport in Miami te beoefenen is zelfs tijdens onze winter. Ideaal dus voor als het in Europa te koel wordt.

Homestead

Dit stadje net ten zuidwesten van Miami is vooral een centrum van agrarische activiteiten. Hier wonen in verhouding redelijk veel mensen van Latijns Amerikaanse afkomst. Een leuke bezienswaardigheid hier is het Coral Castle Museum. Dit bouwwerk dat gemaakt is van blokken koraalsteen is een bezoekjes waard. Als je dan toch in Homestead bent, uit ervaring weten we dat je hier een paar uitstekende echte Mexicaanse restaurants hebt.

Coral Castle

Hobie Beach

Langs de weg naar de Virginia Key vind je Hobie Beach dat ook wel Windsurfers Beach genoemd wordt. Dit strand is populair bij watersporters en goed bereikbaar vanaf Miami en Key Biscayne. De reden dat windsurfers naar Hobie Beach komen is omdat je hier windsurfuitrusting kunt huren. Ideaal dus voor toeristen die op een plank willen staan.

Voor locals is Hobie Beach één van de weinige stranden waar honden toegestaan zijn. Hondenliefhebbers komen daarom graag naar dit strand toe.

Voor fotografen is Hobie Beach vooral ideaal om foto’s te maken van de skyline van Miami Beach.  Want daarvoor is dit één van de beste plekken in de stad. Zeker omdat je een groot deel van de dag de zon achter je of zijdelings achter je hebt staan als je richting Downtown Miami fotografeert.

Little Havana

De Cubaanse wijk oftewel Little Havana (in het Spaanse La Pequeña Habana) is vernoemd naar de hoofdstad van Cuba en ligt ten westen van Downtown Miami. Een groot deel van de inwoners hier bestaat uit immigranten die oorspronkelijk uit Cuba afkomstig zijn. Dat zie je duidelijk in het straatbeeld, want op heel veel gevels prijken vooral Spaanstalige teksten. Ook op straat is het vooral Spaanse wat je hoort en een redelijk deel van de mensen hier spreken zelfs amper of geen Engels.

Beroemd is de centraal gelegen straat Calle Ocho (in het Engels: 8th Street). In deze hoofdstraat van Little Havana komen tijdens carnaval ongeveer een miljoen mensen carnaval vieren op straat. Het behoort hiermee samen met het carnaval in Rio de Janeiro (Brazilië) tot één van de grootste carnavalsfeesten ter wereld.

Calle Ocho is ook bekend van het schaakpleintje waar oude Cubaanse mannen hun dominospel spelen onder het genot van een Cubaanse sigaar. Ze worden hierbij vrijwel altijd bekeken door toeristen die hier door hun gids naartoe geleid worden.

In deze wijk kun je ook uitstekende sigaren kopen die hier gemaakt worden. Geen echte Cubaanse sigaren dus, maar wel heerlijke sigaren voor een aantrekkelijke prijs. Bij het ontdekken van Little Havana en Miami hoort ook de Cubaanse keuken. Hier vind je volop restaurants die Cubaanse kip met rijst en bonen serveren. Je waant je bijna in het echte Havana. Een topper is het zeer bekende restaurant Versailles, waar zowel lokale mensen als toeristen genieten van uitstekend Cubaans eten. Dit in 1971 geopende restaurant heeft niets te maken met de gelijknamige keten in Californië.

Little Havana

Star Island

Tussen Miami en Miami Beach, ten noorden van snelweg I-395, ligt het kunstmatige eiland Star Island. Dit ovaalvormige eiland is bebouwd met villa’s die de prijs van een modale woning vele malen overstijgt. Star Island is in 1922 ontwikkeld en is sinds die tijd de thuisbasis geweest van veel beroemdheden en welgestelde mensen. Zo wonen of woonden hier onder andere Gloria Estefan, Will Smith, Madonna, Sylvester Stallone, Lenny Kravitz en P. Diddy. Vanwege de bekende namen en de prachtige villa’s is Star Island een vast onderdeel in vrijwel elke rondvaart in Miami.

Star Island

Zoo Miami

De Zoo Miami is een subtropische dierentuin van drie vierkante kilometer gelegen in het uiterste zuidwesten van Miami. Vroeger heette deze dierentuin Miami Metrozoo. Deze dierentuin heeft in totaal 5 kilometer aan wandelpaden en is alle dagen van het jaar geopend. De Zoo herbergt meer dan 1200 wilde dieren verdeeld over zo’n vierhonderd soorten. Wie niet wil lopen heeft de mogelijkheid om een safarifiets te huren, een tramtochtje te maken of een stuk per monorail af te leggen.

Venetian Causeway

Een mooie route voor automobilisten en fietsers is de Venetian Causeway die vanaf Downtown Miami naar Miami Beach loopt. De weg bestaat deels uit bruggen en loopt over een aantal kunstmatige eilanden zoals Di Lido, Rivo Alto en Belle Isle. De villa’s en huizen die hier staan doen soms niet onder voor de optrekjes die op het veel bekendere Star Island staan. Een fiets- of wandeltocht over dit deel van Miami Beach is zeker de moeite waard. Onderweg wel goed opletten of je nog sterren kunt spotten, want uit ervaring weten wij dat die zeker op deze eilanden ook voorkomen.

Villa Vizcaya

Miami biedt prachtige staaltjes van verschillende architectuurstijlen. Zo staat Miami Beach vooral bekend vanwege de voortreffelijke staaltjes van Bauhaus en Art Deco architectuur. In de wijken Coral Gables en Coconut Grove zijn andere fantastische gebouwen te vinden in andere architectuurstijlen. Een mooi voorbeeld hiervan is het in Coconut Grove gelegen Villa Vizcaya. Deze villa is inmiddels alweer meer dan een eeuw geleden gebouwd. Het is een goed voorbeeld van de Mediterranean Revival architectuur die begin twintigste eeuw enorm in opkomst was in de Amerikaanse staten Florida en California. In Palm Beach is het hotel The Breakers daar een goed voorbeeld van. In Miami zijn dat de Freedom Tower en dus ook Villa Vizcaya.

Tegenwoordig is deze prachtige villa een museum dat onder de naam Vizcaya Museum & Gardens opereert. Je kunt deze overweldigend gedecoreerde villa bezoeken, inclusief de weelderige tuinen. Onze favoriete plek in Villa Vizcaya is het overdekte deel van het zwembad.

Villa Vizcaya