MIAMI TIP 6: HOTELS

Hotels in Miami heb je in alle soorten en maten, voor de kleine beurs tot zeer luxe en dure hotels. Sommige hotels zijn meer dan een plek om te overnachten. Door de bijzondere architectuur en ligging zijn deze hotels een monument binnen de stad Miami. Boegbeelden die zorgen voor de aparte uitstraling die Miami heeft.

Waar in Miami een hotel boeken?

De meest geschikte locatie voor een hotel in Miami of Miami Beach is van een aantal factoren afhankelijk. De vraag ‘waar overnachten in Miami?‘ is niet zomaar 1-2-3 beantwoord. Want er zullen meerdere factoren een belangrijke rol spelen bij de keuze over wat voor jou de beste plek in Miami is om te overnachten. Wat is de reden van je bezoek in Miami? Hoe lang verblijf je in Miami? Heb je eigen vervoer? Ben je bereid te betalen voor parkeerplek? Hoe groot is je budget? Wil je midden in het uitgaansleven zitten of juist lekker rustig? Moet je op loopafstand van het strand zitten? Al dit soort zaken zijn bepalend voor waar je welk hotel moet boeken.

Wij zetten op deze pagina een aantal tips op een rijtje. Dit doen we per wijk/gebied in Miami.

South Beach

South Beach is het levendige hart van Miami Beach. Een groot deel van de hotels liggen in het historische Art Deco District. Als je hier gaat logeren, dan zit je in het meest gewilde deel van heel Miami. Daar hangt een prijskaartje aan. Overnachten in South Beach is verre van goedkoop. Je betaalt hier gerust dezelfde kamerprijs voor een overnachting in een tweesterrenhotel als voor een viersterrenhotel elders in Miami. Maar dan zit je wel midden in de plek waar het allemaal gebeurt: vlak bij het heerlijke zandstrand en op loopafstand van restaurants en bars. Het leuke aan overnachten in South Beach is dat je er tal van geweldige boutiquehotels vindt.

Het extra pluspunt van overnachten in deze geweldige buurt is de architectuur. Dit brengt een geweldige sfeer aan de omgeving, maar ook in de hotels. Veel van de accommodaties hier zijn van die typische ‘South Beach’ hotels waar je je prima thuis zult voelen.

✅ historische designhotels
✅ centrale ligging
✅ vlak bij het strand
✅ het echte Miami-gevoel
❗️ relatief duur
❗️ parkeren lastig en/of duur

BEKIJK HOTELS IN SOUTH BEACH
via booking.com

Colony Hotel

Mid-Beach en North Beach

Binnen de stad Miami Beach zijn er verschillende andere wijken en buurten. De centraal in Miami wijk Mid-Beach bestaat bijvoorbeeld uit de buurten Oceanfront, Bayshore en Nautilus. Met name Oceanfront is wat ons betreft één van de allerbeste plekken in Miami om te overnachten. Hier staan iconische hotels zoals het Fontainebleau Hotel en the Eden Roc. Beide vijfsterrenhotels behoren tot het allerbeste wat Miami te bieden heeft. Het nadeel van deze luxe hotels is dat je behalve de hoge kamerprijzen ook diep in de buidel moet tasten voor je uitgaven in het hotel. Een dagje aan het zwembad kan hier door de dure hapjes en drankjes flink in de papieren lopen.

Dankzij reisorganisatie TUI verblijven relatief veel Nederlanders in dit deel van Miami. Het in Mid-Beach gelegen Hotel RIU Plaza Miami Beach is al jarenlang het best verkochte hotel in heel Florida bij TUI. De goede ligging, het prachtige strand en de goede prijs-kwaliteitverhouding zorgen ervoor dat het viersterren RIU Plaza Miami Beach een verkooptopper is.

BEKIJK VAKANTIES NAAR RIU PLAZA MIAMI BEACH
via Tui.nl

Voor de verschillende hotels die direct aan Collins Avenue in dit deel van Miami Beach staan geldt dat de ligging geweldig is. Je zit recht aan één van de beste stranden van oostelijk Florida. Wil je een uitstapje maken? Via de I-195 kun je je snel verplaatsen naar andere delen van Miami. Niet onbelangrijk voor wie een huurauto heeft: parkeren is hier eenvoudiger en vaak goedkoper dan in het hippe South Beach.

In North Beach is het aantal vakantie-accommodaties vrij beperkt. Hier staat (nog) relatief veel laagbouw en de hoogbouw die er wel staat, bestaat vaak uit privéappartementen. Het strand is hier vrijwel net zo fijn als de zuidelijker gelegen zandstranden. Ze zijn minder druk, wat velen als een voordeel zien.

✅ geweldige architectuur
✅ goede uitvalsbasis
✅ niet zo druk als South Beach
✅ het echte Miami-gevoel
❗️ huurauto aanbevolen
❗️ luxe hotels aan de dure kant

BEKIJK HOTELS IN MID BEACH
via booking.com

BEKIJK HOTELS IN NORTH BEACH
via booking.com

Fontainebleu

Sunny Isles, Bal Harbour en Surfside

Ten noorden van wat officieel binnen de stadsgrenzen van Miami Beach ligt, kom je uit bij de plaatsen Surfside, Bal Harbour en uiteindelijk in het noorden Sunny Isles Beach. Officieel zijn dit zogenaamde ‘cities’ die binnen de metropool Miami behoren, maar officieel niet tot de steden Miami of Miami Beach gerekend worden. Als leek zal het je worst wezen en is het eigenlijk gewoon één geheel. Omdat deze wijken noordelijker liggen, zijn ze om te overnachten vaak wat goedkoper dan wanneer je vergelijkbare accommodaties in Miami Beach zou boeken.

Het aantal hotels en vakantie-appartementen in Sufside en Bal Harbour is niet al te groot. Hier staan vooral residentiële complexen en woningen. In Bal Harbour liggen de prijzen voor onroerend goed zeer hoog, wat je onder andere ook terugziet in het winkelaanbod.

Sunny Isles begint steeds populairder te worden als vakantiebestemming. Je zit hier wel minstens 30 autominuten van South Beach af, maar het strand zelf is heerlijk en je zit hier in meer rust. Niet voor niets dat Donald Trump hier het inmiddels zeer geliefde Trump International Beach Resort weggezet heeft.

✅ genieten van het strand
✅ weinig drukte
✅ niet zo druk als South Beach
✅ vaak betere prijs-kwaliteitverhouding
❗️ huurauto aanbevolen
❗️ vrij weinig vertier

BEKIJK HOTELS IN SUNNY ISLES BEACH
via booking.com

Sunny Isles Beach

Rond Miami International Airport

Wie slechts één nacht in Miami wil overnachten vanwege een doorreis of het begin/einde van een rondreis door Florida, die kiest er vaak voor om een hotel in de buurt van Miami International Airport te boeken. Op die manier hoef je niet ver vanaf het vliegveld te reizen voordat je bij je hotel bent. Dat is helemaal prettig als je een vrij late aankomst in Miami hebt. Bijkomend voordeel, naast de ligging, is dat de tarieven voor hotelkamers rond het vliegveld vaak lager liggen dan wat je voor de hotels in de toeristengebieden betaalt. Redelijk wat van deze hotels bieden een shuttleservice aan, waardoor je gemakkelijk tussen het hotel en de luchthaven kunt reizen. Vaak zijn deze shuttlediensten gratis.

Zelf kiezen we graag voor het Hilton Miami Airport Blue Lagoon: op 10 autominuten van de luchthaven en met alle comfort die je van een Hilton mag verwachten. De ligging aan de Blue Lagoon is uitstekend en wie dat wil die kan hier ontspannen in en rond het aangename buitenzwembad.

✅ ideaal voor wie door moet reizen
✅ korte reistijd vanaf de luchthaven
✅ mogelijkheid tot gratis shuttleservice
✅ meestal prima betaalbaar
❗️ geen mooie omgeving
❗️ amper of geen restaurants en winkels buiten het hotel

BEKIJK HOTELS ROND DE LUCHTHAVEN VAN MIAMI
via booking.com

Downtown Miami

In de Verenigde Staten noemen ze het centrum van een stad ‘Downtown’. Bij een grote stad betekent dit veel gevallen dat je in het zakenhart terechtgekomen bent. Dat betekent dat de hotels vooral op zakenreizigers gericht zijn. Hierdoor kom je snel terecht bij hotels van grote ketens zoals Hyatt, InterContinental, Novotel en Hilton. Voor toeristen zijn deze hotels vaak ook prima geschikt, want ze bieden alle wensbare comfort en in veel gevallen is er voldoende ontspanning aanwezig. Denk aan prima buitenzwembaden waar je tijdens de warme dagen in Miami heerlijk kunt relaxen of een fitnesscentrum waar je je conditie op peil kunt houden.

Dat een zakenhotel niet per definitie saai hoeft te zijn, bewijst Hotel EAST Miami. Dit goed gelegen vijfsterrenhotel heeft een geweldig design, een fantastisch dakterras met bar op de 40e verdieping en een zwembad waar je prima een hele dag kunt vertoeven. De kamers zijn ontzettend smaakvol ingericht, vinden wij.

✅ centrale ligging in Miami
✅ perfect voor zakenreizigers
✅ in weekend goede prijzen voor luxe hotels
✅ veel hotels hebben uitstekende voorzieningen
❗️ in de avonduren minder veilig dan Miami Beach
❗️ niet het mooiste deel van Miami

BEKIJK HOTELS IN DOWNTOWN MIAMI
via booking.com

Hotels in Miami

Overige wijken in Miami

Als je geen zin hebt om in het centrum te zitten en strand geen must is, dan zijn er goede alternatieven te vinden in de metropool Miami. Denk bijvoorbeeld aan wijken zoals Coral Gables of Coconut Grove. Je kunt er ook voor kiezen om een hotel of motel te boeken dat dicht in de buurt van een snelweg zit. Dat kan handig zijn als je de dag daarvoor of erna door wilt reizen of een excursie wilt doen die buiten Miami zelf ligt. Denk aan een bezoek aan het Everglades National Park of aan de Florida Keys. Op het moment dat je hotel niet direct in een gewilde toeristische buurt ligt, kan dat aardig schelen in de prijs die je betaalt.

Een iconisch hotel in de geweldige wijk Coral Gables is het Biltmore Hotel. Zowel van binnen als van buiten is dit een plaatje om te zien. Hier vind je alles wat je hartje begeeft: uitgebreide fitnessmogelijkheden, tien tennisbanen, een enorm buitenzwembad dat aangelegd is in een tropische tuin, een uitstekende spa en een 18-holes golfbaan.

✅ of ❗️ ?
De voor- en nadelen zijn helemaal persoonlijk en afhankelijk van je wensen. Door je niet tot één gebied of wijk te beperken is er meer keuze en is het tevens makkelijker binnen een bepaald budget te blijven.

BEKIJK HOTELS IN HEEL MIAMI
via booking.com

Biltmore Hotel