MIAMI TIP 9: MIAMI MET DE AUTO

Als je meer van Miami wilt zien dan het gebied waar je verblijft dan ontkom je bijna niet aan het huren van een auto. Een uitzondering is als je bijvoorbeeld in het Art Deco District verblijft en maar één of twee dagen in Miami bent. Dan kun je net zo goed een taxi vanaf de luchthaven naar je hotel nemen en tijdens je korte verblijf alles te voet verkennen, eventueel met een georganiseerde stadstocht van een halve dag erbij.

Vervoer in Miami

Alles wat er te zien en te doen is ligt redelijk ver van elkaar vandaan en de kosten voor een huurauto en brandstof liggen in Amerika redelijk laag. Het openbaar vervoer is redelijk in Miami en je kunt op veel plekken komen met de bus, maar ideaal is anders. Taxi’s zijn er volop, maar niet goedkoop. Reken op een rit van Miami Airport naar Ocean Drive (South Beach) op ongeveer $ 40,- tot $ 50,- inclusief tip en “fuel surcharge”. Via de site taxi fare finder kun je kijken wat taxiritten in Miami ongeveer kosten. Een rit met een Uber is gemiddeld 20 tot 35 procent voordeliger. Uber wordt sowieso veel gebruikt in Miami. De reguliere taxibranche heeft daar flink onder te lijden.

Wie het nodige wil gaan zien en doen in Miami (en elders in Florida), die kiest er vaak beter voor om zelf rond te gaan rijden. Het aanbod van huurauto’s is groot, waardoor er buiten het hoogseizoen voor redelijk lage prijzen een auto gehuurd kan worden in Miami.

taxi in Miami

Auto huren in Miami

an de mensen die naar Miami op vakantie gaat huurt het overgrote deel een auto voor het hele verblijf in Miami. Als je een beetje goed zoekt en genoegen neemt met een kleine auto (compact) dan huur je al een auto inclusief alle belastingen en verzekeringen vanaf ongeveer 120 tot 135 euro per week. Dat is nog geen twee tientjes per dag. Vrijwel alle grote autoverhuurbedrijven zoals Alamo, Avis, Budget, Dollar/Thrifty, Hertz en National vind je bij de luchthaven. De grote jongens hebben allemaal gratis shuttlebussen rijden die je naar de ophaallocatie brengen en je bij het inleveren van de auto weer naar het vliegveld brengen. De reistijd is gemiddeld zo’n vijf minuten.

Als je al een reservering hebt kun je rechtstreeks naar de ophaallocatie van de auto. Heb je nog geen reservering dan kun je ervoor kiezen om op goed geluk naar een ophaallocatie van een bepaalde autoverhuurder gaan en ter plaatse een auto te huren. Wie vooraf wil weten wat het kost, wat voor soort auto’s beschikbaar zijn en tegen welke voorwaarden die kan het beste naar de balies van de autoverhuurders op de luchthaven gaan. Deze vind je in Concourse E op level 1. Dit is met de lift bereikbaar.

auto in Miami

Huurauto reserveren

Waar kun je het beste een huurauto reserveren? Wie is goedkoop en wie is betrouwbaar? Uit ervaring weet ik dat alle grote autoverhuurbedrijven zoals Hertz, Avis en Budget een jong autopark hebben en uitstekende service verlenen. Ze zijn vaak wel iets duurder dan de gemiddelde autoverhuurder in Miami.

Een grote verhuurder (vooral in Miami) die vaak net iets voordeliger is dan de eerder genoemde bedrijven is Alamo. Om er zeker van te zijn dat ik de beste prijs betaal voor een huurauto maak ik ook veel gebruik van autohuursites zoals Sunny Cars en Easy Terra. Via deze Nederlandse sites kun je eenvoudig in het Nederlands vooraf je auto reserveren en betaal je de vastgestelde all-in prijs in euro’s. Als de US dollar tussen het moment van boeken en de aankomst in Miami stijgt dan ben je niet de pineut met hogere prijzen als gevolg van de koersstijging.

Vooraf reserveren is overigens vrijwel altijd goedkoper dan ter plaatse een auto regelen op het moment van aankomst. Eenmaal daar betaal je vaak tientallen procenten meer dan wanneer je je met een voucher meldt aan de balie.

Probleemloos autohuren met Sunny Cars

Wie op zoek gaat naar een huurauto in Miami, die kan uit veel verschillende verhuurders kiezen. Daardoor kom je in een wirwar van prijzen terecht, waarbij het soms erg lastig is om op een eerlijke manier te gaan vergelijken. Want de voorwaarden en extra’s kunnen nogal uiteenlopen. Heb je een basisverzekering of een uitgebreide allriskverzekering? Hoe zit het met een tweede bestuurder? Zijn er toeslagen die wel of niet in de verhuurprijs inbegrepen zitten? Moet je verplicht een volle tank brandstof afnemen en tegen welke prijs is dat? Al dit soort zaken zijn van belang.

Wij geven zelf de voorkeur aan huren zonder verborgen kosten of voorwaarden. Autoverhuursite Sunny Cars is al decennialang succesvol actief op de Nederlandse vakantiemarkt.

Zij bieden zorgeloos auto huren aan:

✅ alle verzekeringen inbegrepen
✅ terugbetaling van het eigen risico
✅ geen verrassende toeslagen ter plaatse

BEKIJK HUURAUTO’S IN MIAMI VIA SUNNY CARS
en reserveer direct online

Voorwaarden autohuur Miami

Als je een auto wilt huren in Miami (of elders in Florida), dan dien je met wat voorwaarden rekening te houden. Dit zijn een paar belangrijke regels, buiten het vanzelfsprekende feit dat je een geldig B-rijbewijs moet hebben:

– De minimum leeftijd om een auto te huren is 21 jaar. Sommige maatschappijen leggen de leeftijdsgrens nog wat hoger naar 23 of 24. Niet zelden wordt er een zogenaamde underage toeslag berekend voor bestuurders die jonger zijn dan bijv. 24 of 25 jaar. De huurder moet zijn of haar rijbewijs minimaal een jaar in bezit hebben.

– Autohuur is altijd geldig voor één bestuurder: de huurder. Extra bestuurders moeten vooraf opgegeven worden en daar betaal je een vast bedrag per dag voor de hele huurperiode voor. Uiteraard moeten ook medebestuurders voldoen aan minimumeisen wat betreft leeftijd en rijbewijs.

– In tegenstelling tot wat sommige bronnen nog steeds beweren is een internationaal rijbewijs echt niet meer nodig om een auto te huren in Miami.

– Voor de borg zul je een internationale creditcard moeten hebben. Deze kun je bijvoorbeeld aanvragen via Visa, MasterCard of American Express. Vaak is er een leuke actie zoals het eerste jaar gratis geen abonnementskosten.

Fly & Drive

Als je een vakantie in Miami of een rondreis door Florida wilt boeken waarbij je een auto nodig hebt, dan moet je ook zeker eens naar Miami Fly & Drive vakanties kijken. Je boekt dan een vakantie waarbij de vlucht naar Miami en een huurauto inbegrepen zit. Zo werkt TUI Nederland samen met het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Alamo. De combinatie van een Fly & drive via TUI is niet zelden goedkoper dan het boeken van een los vliegticket en apart een auto huren.

BEKIJK FLY & DRIVE VAKANTIES

Autorijden in Miami

Als je door hebt hoe handig het wegennetwerk in elkaar zit dan kun je met een simpele kaart vrijwel overal in Miami komen. Omdat het systeem werkt met aanduidingen als noord, zuid, oost en west in combinatie met opeen lopende nummers voor de straten kun je snel de weg vinden in Miami. Bij de aankomst op de luchthaven vind je gratis kaarten waarvan de Miami Visitor’s Map and Guide onze favoriete is. We hebben inmiddels al meerdere edities thuis liggen van deze gratis kaart. Ook bij de autoverhuurder moet je zeker vragen om een gratis kaart. Die hebben ze vrijwel altijd en vraag meteen de route naar je hotel. Daar zullen ze je ongetwijfeld even mee helpen.

Het autorijden in Miami kan op drukke wegen hectisch zijn, zeker tijdens spitsuren. Het is een echte stad met de bijbehorende verkeersproblemen. Je moet je hier echter niet door af laten schrikken, want op de één of andere manier is autorijden hier toch nog vele malen meer relaxed dan in Nederland of België. Dit ligt aan een aantal factoren, waarvan de belangrijkste is dat de gemiddelde weggebruiker hier minder agressief deelneemt aan het verkeer. Het opgefokte rijden zoals bij ons zie je hier gewoonweg minder. Wat ook scheelt zijn kleine dingetjes zoals de automatische versnellingsbak, de brede wegen en het feit dat het toegestaan is om rechts in de halen. De wegcapaciteit wordt hierdoor veel beter benut.
Leuk op kruispunten met verkeerslichten is dat je mist je het overige verkeer niet hindert gewoon rechtsaf mag slaan als het stoplicht op rood staat. Dit geldt overigens niet als er het bord “no turn on red” bij de afslag staat.

huurauto in Miami

Navigeren in Miami

De tijd dat je puur op papieren kaarten moest navigeren, ligt inmiddels al een aantal jaren achter ons. Navigatiesystemen en navigatiesoftware zijn inmiddels gangbaar geworden in ons dagelijks leven. Steeds vaker zijn huurauto’s voorzien van een ingebouwd navigatiesysteem of kun je een los navigatiesysteem erbij huren. Als je thuis een losse TomTom hebt, dan kun je daar Amerikaanse kaartsoftware op downloaden en je eigen navigatiesysteem meenemen naar Miami.

Wat tegenwoordig veel mensen doen, is om kaartapps op de smartphone te gebruiken om te navigeren. Bijvoorbeeld via Google Maps. Doodeenvoudig en gratis. Je moet dan wel ervoor zorgen dat je de Miami (en eventueel rest van Florida) kaarten vlak voor vertrek download om offline te kunnen navigeren. Anders betaal je mogelijk een vermogen aan dataroaming.

Wat je zult merken, is dat als je niet alleen op navigatie rijdt je gemakkelijk doorhebt hoe het wegenplan van Miami in elkaar zit. Al vrij snel zul je veel adressen kunnen vinden zonder een kaart te hoeven raadplegen.

navigeren in Miami

Veiligheid

Halverwege de jaren negentig kwamen er nogal wat berichten in het nieuws van toeristen die het slachtoffer waren van roofovervallen als ze met een huurauto op pad waren. Het probleem toen was dat je aan de kentekenplaten kon zien als het huurauto’s waren. In tijden dat Miami een stuk gewelddadiger was dan nu moest je als toerist met zo’n auto niet ’s avonds de slechte wijken van Miami inrijden. Dat leidde regelmatig tot problemen. De veiligheid is inmiddels een stuk beter, maar je moet bij het autorijden in Miami nog steeds een aantal voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

In de echt slechte gebieden waar veel armoede heerst (je herkent ze zo) moet je niet op je gemak uitstappen en met je dure spiegelreflex foto’s gaan staan maken. Dat trekt de aandacht van mogelijk verkeerde mensen. Ook is het aan te raden om stille plekken in te vermijden in het donker in de arme delen van Miami, altijd met de autodeuren op slot te rijden en geen dure spullen in het zicht weg te leggen. Ook inbraken in auto’s zijn schering en inslag, dus pas op wat je in de auto achterlaat en waar je hem parkeert.

Wie net zo oplettend is als dat hij of zij in pakweg Rotterdam of Amsterdam zou zijn, loopt vrijwel geen risico. Miami is en blijft echter een grote stad met de nodige kleine en grotere criminaliteit.