MIAMI TIP 7: RONDVAARTEN

Miami wordt omgeven door water. Miami Beach bestaat zelfs voor een groter deel uit water dan uit landoppervlakte. Een ideale manier om deze twee steden te bekijken is dan natuurlijk vanaf het een boot. Er zijn daarom ook verschillende mogelijkheden om een rondvaart te maken. Een andere optie is natuurlijk om zelf een boot of jacht te huren en in volledige vrijheid de waterwegen rondom Miami te verkennen. Het is vaak prima weer om je op het water te begeven. Toch is het verstandig om de weersverwachting voor Miami te checken voordat je op pad gaat. Vooral in de periode mei tot en met november bestaat er een redelijke kans dat onweersbuien kunnen ontstaan. Die zijn in Miami vaak heftiger dan wat we in Nederland gewend zijn.

rondvaart Miami

Rondvaarten

Een rondvaart is een ideale manier om een belangrijk deel van Miami te ontdekken. De meeste rondvaarten vertrekken vanuit het centrum van Miami om vervolgens een deel van Miami Beach, de haven van Miami en de eilanden tussen Miami en Miami Beach te ontdekken.

Onder toeristen doet vooral het beroemde Star Island het erg goed. Hier staan kapitale villa’s die bewoond worden door de rijkste mensen van Miami. Oorspronkelijk waren het vooral bekende sterren uit de entertainmentindustrie (muziek, film en televisie) die hier hun optrekje kochten. Tegenwoordig zie je het aantal succesvolle topsporters en zakenlui toenemen op Star Island. De audioguide of gids aan boord zal je vertellen welke ster in welke villa woont of gewoond heeft.

De Venetian Islands, Palm Island en Hibicus Island behoren ook tot de plekken waar miljonairs en sterren wonen. De prijzen voor onroerend goed liggen hier zo hoog dat een gewone sterveling dit nooit van zijn leven bij elkaar gespaard krijgt. Op Hibicus Island staat bijvoorbeeld de voormalige villa van de beruchte voormalige maffiabaas Al Capone.

De meeste rondvaarten duren ongeveer 90 minuten. Kijk bij de aanbieder van de rondvaart wat voor rondvaart je krijgt, hoe lang deze duurt en of er restricties zijn. Sommige boten zijn geschikt voor gehandicapten, maar sommige niet.

De originele Millionaire’s Row-cruise

Veruit de meest geboekte rondvaart in Miami is de Millionaire’s Row-cruise. Deze 90 minuten durende boottocht die vanuit Bayside Marketplace Marina vertrekt, laat je alles van Miami zien wat je vanaf het water wilt zien. Denk aan de luxe huizen van de beroemdheden die in Miami wonen, de prachtige skyline van Miami en de prachtige Brickell Key.

Door vooraf je tickets via internet te reserveren, ben je zeker van je plekje aan boord van deze geweldige boottocht.

✅ tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
✅ mobiele vouchers geaccepteerd

BEKIJK INFO OVER DE 90 MINUTEN RONDVAART VAN MIAMI
en reserveer direct online

Speedboot

Je kunt een boottocht maken waarbij je in een gezapig tempo langs een aantal hotspots van Miami vaart, maar je kunt ook in de helft van de tijd de wateren van Miami opgaan waarbij je niet alleen het nodige van de stad te zien krijgt, maar daarnaast mag genieten van heerlijke adrenalinekicks. Het is de snelheid waarmee de speedboten over het water racen die zorgen voor de rush die je ervaart. Deze tochten duren meestal tussen de 30 en 45 minuten. Ze zijn meer gericht op de sensatie dan op het daadwerkelijke sightseeing. Voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met rugklachten zijn deze extreme boottochten minder geschikt.

Duck Tours

Een combinatie van stadstour met boottocht. Dat is wat Ducks Tours South Beach te bieden heeft. Dankzij het amfibievoertuig waarmee Duck Tours hun tochten maakt, kan er zowel op de weg als op het water bewogen worden. Deze tochten zijn al jarenlang enorm populair en heeft al meerdere prijzen gewonnen.

De tour wordt normaliter vier keer per dag aangeboden. Op rustigere dagen of tijdens slecht weer kunnen er tours uitvallen of geannuleerd worden. De gehele tocht duurt ongeveer 90 minuten. Je bezoekt hierbij Miami South Beach, het Art Deco District, Fisher Island en de Millionaire’s Row.

Er zijn maximaal 49 plekken per tocht beschikbaar. Door je kaartjes vooraf via internet aan te schaffen, weet je zeker dat je een plekje hebt tijdens zo’n geweldige tocht van Duck Tours.

✅ tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
✅ mobiele vouchers geaccepteerd

BEKIJK INFO OVER DUCK TOURS
en reserveer direct online

Duck Tours Miami

Vertrekpunten

De meeste rondvaarten in Miami vertrekken vanaf de haven die bij de Bayside Marketplace ligt. Dit is aan de noordzijde van Downtown Miami. Als je met de auto komt, dan kun je deze tegen betaling parkeren in de parkeergarage van de Bayside Marketplace. Sommige boottochten vertrekken vanuit een andere plek, zoals de Sea Isle Marina die aan de 1635 N Bayshore Drive ligt.

De tochten van Duck Tours vertrekken vanuit Miami Beach. Dit amfibievoertuig  start op straat: ter hoogte van 1661 James Avenue, Miami Beach, FL 33139. Hier zit het kantoor van Duck Tours. Dit is bij de hoek bij Lincoln Road.