MIAMI TIP 1: MIAMI BEACH

Miami Beach en Miami worden vaak in één adem genoemd. Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat Miami Beach het strand van de stad Miami is, maar dat klopt niet. Het zijn zelfs twee totaal verschillende steden die weliswaar bij elkaar liggen, maar ieder onder eigen bestuur staan.

Miami Beach is naar onze mening één van de leukste steden die er is. Een reis of vakantie naar Miami zonder Miami Beach te bezoeken is eigenlijk doodzonde. De meeste vakantiegangers die naar Miami komen zullen overigens eerder in Miami Beach terecht komen voor hun hotel dan in Miami zelf.

Wat Miami Beach zo bijzonder maakt is de typische bouwstijl en indeling die zo herkenbaar is dat de stad niet voor niets zo vaak gebruikt wordt voor de opnames van speelfilms en televisieseries. Als je beelden van het Art Deco District ziet dan weet je direct in welke stad de opnames gemaakt zijn. Helemaal kenmerkend is het stuk Ocean Drive tussen 5th en 15th Street waar je de vele terrasjes en hotels vind in de Art Deco stijl. Neon, palmbomen, dure auto’s en klassieke Amerikaanse auto’s gecombineerd met vooral veel mooie mensen maken dit stukje asfalt tot één van de beste plekken ter wereld om te flaneren of met de auto doorheen te cruisen. Met een snelheid die goed is om te kijken en bekeken te worden geniet je van de drukte om je heen en de klanken die je hoort uit de vele uitgaansgelegenheden.

Ocean Drive in Miami Beach

De stranden

Het meest bekende strand van Miami Beach is South Beach. Dit brede zandstrand behoort tot de beste stranden ter wereld. Met South Beach wordt het gebied ten zuiden van Indian Creek aangeduid. Naast een levendig strandleven is dit één van de meest gebruikte settings voor mode fotoshoots. Wie een dergelijke shoot wil zien moet vroeg uit de veren, want de meeste worden vlak na zonsopkomst geschoten als het licht nog aangenaam zacht en warm is.

Het strand ten noorden van wordt vaak aangeduid als Miami Beach. Kenmerkend voor dit deel is de Oceanfront Boardwalk, een prachtige wandelroute die begint bij 21st Street. De route voert je langs prachtige hotels zoals het statige Fontainebleau en het Eden Rock tot aan het Indian Beach Park ter hoogte van 48th Street. De totale wandelroute is bijna zes kilometer lang. Heerlijk om de dag van start te gaan.

strand van Miami Beach

Meer noordwaarts voert Collins Avenue je naar de stranden in Surfside, Bal Harbour, Sunny Isles en Golden Beach. Het strand van Bal Harbour wordt vooral in beslag genomen door hotels en appartementengebouwen. Sunny Isles heeft sinds het einde van de vorige eeuw een echte gedaanteverwisseling ondergaan. Vond je hier begin jaren negentig wat bescheiden hotels en gebouwen met appartementen in de goedkope prijsklasse (toen vaak onder de $ 100.000,-), nu zie je er een aantal gigantische staaltjes van hoogbouw architectuur verrezen zijn. Donald Trump heeft hier bijvoorbeeld zijn Trump International Beach Resort laten bouwen. Iets verderop vind je de Trump Towers, een drietal gelijkwaardige residentiële bouwwerken.

Hotel RIU Plaza Miami Beach

Eén van de meest populaire hotels in Miami Beach onder Nederlandse toeristen is RIU Plaza Miami Beach. Dit hotel was vroeger bekend onder de naam RIU Florida Beach. Enkele jaren geleden heeft het resort een grootschalige renovatie ondergaan, waarbij het hotel helemaal omgebouwd is naar de nieuwe moderne look-en-feel van RIU hotels. Nieuw zijn de smaakvolle en trendy inrichting van de kamers en openbare ruimtes. Gebleven zijn de ideale ligging aan één van de mooiste stranden van Miami Beach en de kwaliteit die vaste gasten van RIU gewend zijn.

Exclusief bij TUI te boeken

Als je een vakantie naar RIU Plaza Miami Beach wilt boeken, dan kom je in Nederland automatisch uit bij TUI. Deze reisorganisatie is voor 49% eigenaar van hotelketen RIU en daardoor de exclusieve verkoper van vakanties naar dit geweldige hotel.

BEKIJK VAKANTIES NAAR RIU PLAZA MIAMI BEACH
via Tui.nl

Riu Plaza Miami Beach

Afstanden

Miami Beach is een langgerekte plaats. Ondanks de geringe oppervlakte van 48,5 vierkante kilometer, waarvan slechts ruim 18 vierkante kilometer land, kunnen de reistijden binnen de stad aardig oplopen. Bij een redelijke verkeersdrukte doe je over een rit vanaf het noorden naar het zuiden ongeveer een uur. De totale afstand is slechts zo’n 22 tot 24 kilometer tot aan het Southpointe Park. Als je haast hebt kan het sneller zijn om via de snelweg I-95 om te rijden. Je legt ongeveer tien kilometer extra af, maar hebt veel minder stoplichten en een hogere maximumsnelheid.