CREDITCARD GEBRUIKEN IN MIAMI

Als je op reis gaat naar Miami of elders in Amerika dan kun je bijna niet zonder creditcard. Naast een handig betaalmiddel is het ook vrijwel onmogelijk om een auto te huren of een hotelkamer te reserveren zonder creditcard. Amerikanen gebruiken de creditcard niet alleen als betaalmiddel, maar ook om de daadwerkelijke betaling uit te stellen. Dus echt als een kredietkaart. Wij Nederlanders gebruiken creditcards vooral om mee te betalen. Dat het bedrag pas later afgeschreven wordt, is voor de meesten geen reden om met een creditcard te betalen.

Huurauto

Bij autoverhuurmaatschappijen heb je een creditcard nodig als borg voor de huurauto. Zonder deze borgstelling krijg je meestal geen auto mee en ook bij de reservering wordt vaak om je kaart gevraagd.

Het contant betalen van borg wordt nog maar zelden geaccepteerd. Sterker nog, het is een vrijwel uitgestorven manier van borg staan. Ook zijn de bedragen dan vaak dermate hoog dat je je af moet vragen of het wel de moeite is om het op die manier te doen.

Hotel boeken

Als je zelf online je hotel in Miami wilt boeken kun je dat bijna alleen maar als je een credit card gebruikt. De internationale boekingssites accepteren alleen maar reserveringen als er met een creditcard garant gestaan wordt voor de boeking.

Veel hotels willen bij het inchecken een garantie via de creditcard hebben voor betaling van de kamer en eventuele extra diensten.

Toegangskaarten

Voor het online kopen van toegangskaartjes van pretparken, boottochten of kaartjes voor theatershows kun je ook bijna niet om het gebruik van een creditcard heen. Hetzelfde geldt voor het boeken van zwemmen met dolfijnen. Je kunt er in veel gevallen voor kiezen om ter plaatse een kaartje te kopen als er plek is en dan contant af te rekenen. Garanties zijn er dan vaak niet en zonder coupons kun je de korting ook op je buik schrijven.

creditcard

Veiligheid

Veel mensen zijn bang voor kredietkaarten. Misbruik ligt op de loer, maar wat men vaak niet weet is dat het aan de creditcardmaatschappij is om te bewijzen dat jij de betaling gedaan hebt. Onterecht afgeboekte bedragen als gevolg van fraude zijn eenvoudig aan te vechten. Zorg er echter wel voor dat men nooit achter je pincode kan komen, want betalingen met pinbevestiging zijn niet zo gemakkelijk als frauduleuze betaling aan te vechten.

Kosten

De kosten vallen tegenwoordig heel erg mee. Op jaarbasis betaal je vaak enkele tientjes aan kaartbijdrage, regelmatig zijn er echter acties zoals het eerste jaar gratis of een gratis tweede kaart voor een partner.

Indien je een creditcard alleen als betaalmiddel gebruikt en niet als kredietmiddel dan krijg je normaal gesproken geen rentekosten in rekening. Je zult dan maandelijks het totaalbedrag volledig af moeten laten schrijven van je bankrekening.

De kosten voor betalingen worden aan de verkoper berekend. Die kan er echter wel voor kiezen een bedrag in rekening te brengen voor de bankkosten. Dat moeten ze wel vooraf duidelijk aangeven en het totaalbedrag duidelijk kenbaar maken.

Welke creditcard?

Het beste kun je een creditcard kiezen dat op veel plekken geaccepteerd wordt. Voorbeelden hiervan zijn Visa, Mastercard en American Express. Als je een creditcard via je bank aanvraagt, dan krijg je automatisch een kaart van de creditcardmaatschappij waar je bank mee samenwerkt. Vaak is dat MasterCard of Visa.

Met American Express doe je vaak rechtstreeks zaken. Bij deze maatschappij heb je kaarten op verschillende niveaus. Hoe duurder de kaart, des te groter de voordelen. Als je een AMEX-kaart hebt die aan een luchtvaartmaatschappij zoals KLM gekoppeld is, kan dat extra voordelen opleveren bij die airline. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van gratis loyaliteitspunten zijn.