VLIEGEN NAAR MIAMI

Bijna alle mensen die Miami bezoeken zullen per vliegtuig de oversteek maken naar de Verenigde Staten. Een zeer klein percentage doet het per boot maar die laten we hier buiten beschouwing. Op deze pagina lees je alles over vliegen naar Miami.

Vluchtduur

Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland, België of de vlak bij Nederland gelegen luchthavens in Duitsland naar Miami of Orlando duurt ongeveer 9,5 tot 11 uur. Afhankelijk van de aangewezen route en de snelheid kan het iets korter of langer duren. De terugweg duurt gemiddeld een uur korter omdat er dan met de wind in de rug gevlogen wordt, waardoor er met een kruissnelheid van rond de duizend kilometer per uur gevlogen kan worden.

Een overstap of tussenstop onderweg naar Florida verlengt de totale reistijd met minimaal een uur. In veel gevallen zal het echter om meerdere uren gaan.

vliegtuigen op MIA

Binnenkomst in de Verenigde Staten

Als je een overstap hebt in Amerika voordat je aankomt in Miami of elders in Florida dan zul je op de eerste luchthaven op Amerikaanse grondgebied door de immigratie heen moeten, je koffers moeten ophalen en daarna opnieuw inchecken voor de binnenlandse vlucht. Zeker met de veiligheidsmaatregelen die de afgelopen jaren flink aangescherpt zijn kan dit hele proces veel tijd in beslag nemen. Je zult niet de eerste zijn die aan een tussenstop van vier of vijf uur niet voldoende tijd heeft en daardoor de doorvlucht mist. Als het kostentechnisch mogelijk is zou ik daarom adviseren om te proberen een rechtstreekse vlucht te boeken of met een overstap of tussenstop op een luchthaven buiten de Verenigde Staten.

Indien er toch in Amerika overgestapt dient te worden moet je overwegen om eerst een nachtje in een hotel te slapen voordat je doorvliegt naar Florida.

Reisdocumenten

Amerika kom je niet zomaar in. Iedere persoon die de VS binnen wil komen heeft een eigen geldig paspoort nodig die aan alle eisen voldoet. Tevens moet je reizen vanuit een land dat valt onder het visa waiver programma. Nederland valt hier wel onder. Een derde eis is dat je vooraf via ESTA elektronisch toestemming vraagt om Amerika binnen te mogen. Dit kun je twee jaar van tevoren doen, maar moet uiterlijk 72 uur voor binnenkomst in Amerika geregeld zijn. Anders kom je er domweg niet in.

Alles over reispapieren en de procedures voor Amerika lees je op de site Landenportal op de pagina Amerika paspoort & visum informatie.

Rechtstreeks naar Miami vliegen

Er zijn twee luchtvaartmaatschappijen die geregeld rechtstreekse vluchten aanbieden van Amsterdam naar Miami International Airport. Dat zijn KLM en TUI. Sommige seizoenen vliegen ze allebei rechtstreeks naar Miami, soms wordt er jaren achtereen niet op Miami gevlogen. Helaas is Miami nou net zo’n bestemming die soms wel en soms niet goed in hun schema past.

BEKIJK MIAMI VLIEGTICKETS VIA TUI
en boek direct online

Met andere maatschappijen naar Miami vliegen

Vanuit Nederland, Duitsland en België zijn er voldoende andere mogelijkheden om naar Miami te vliegen, er is dan echter wel een tussenstop of minimaal één overstap inbegrepen. Met gerenommeerde Europese en Amerikaanse maatschappijen zoals bijvoorbeeld British Airways zijn er dagelijks meerdere vluchtopties naar Miami.

Deze vluchten zijn te vinden en te reserveren via verschillende websites. Het zoeken van goedkope vliegtickets naar Miami vergt desondanks vaak nog aardig wat inspanning, omdat het aanbod enorm is, maar de ticketprijzen niet altijd aantrekkelijk zijn.

Miami International Airport

Het internationale vliegveld van Miami ligt redelijk centraal in Miami. Vrijwel altijd gaat de landing gepaard met een mooi uitzicht over Miami Beach en Miami zelf. Na aankomst op Miami International Airport moet je eerst door de immigratie. Als je pech hebt is het erg druk en zorgen lange rijen ervoor dat dit hele proces twee uur of zelfs langer kan duren. Na de paspoortformaliteiten kun je je bagage ophalen waarna je door de douane moet. Aan de douanebeambte moet je het ingevulde formulier afgeven waarop aangegeven staat of je niets in te voeren hebt wat tegen de regeltjes is. Dit is een fluitje van een cent.

Tussen de paspoortcontrole en de douanecontrole kun je aangesproken worden door mensen van de Homeland Security. Zij observeren passagiers en spreken ze aan. Soms stellen ze alleen enkele vragen ter plekke, soms vragen ze je om even mee te komen naar een kantoortje. Schrik niet, meestal gaat het om routinecontroles of steekproefsgewijze controles van passagiers. Mensen die alleen reizen en vooral met de nodige Arabische stempels in het paspoort maken een grotere kans om er tussen uit gepikt te worden. Als je niets te verbergen hebt is er niets aan de hand.

Miami International Airport

Vanaf de luchthaven

De meeste mensen huren een auto die ze in de directe omgeving van de luchthaven op kunnen pikken. Taxi’s zijn voor de andere mensen volop beschikbaar vanaf de aankomsthal naar waar je maar wilt. De prijzen liggen gemiddeld iets hoger dan in Nederland.

De volgende reistijden/afstanden kun je gemiddeld hanteren:

Miami Beach (South Beach) – ongeveer 17 kilometer – 15 tot 20 minuten
Miami Beach (Bal Harbour) – ongeveer 25 kilometer – 25 tot 35 minuten
Miami Beach (Sunny Isles) – ongeveer 30-35 kilometer – 25 tot 40 minuten
Port of Miami (cruiseboten) – ongeveer 15 kilometer – 20 minuten
Downtown Miami – ongeveer 10 kilometer – 10 tot 15 minuten
Coconut Grove – ongeveer 11 kilometer – 15 tot 20 minuten
Key Biscayne – ongeveer 25 kilometer – 20 tot 30 minuten
Key West – ongeveer 250 kilometer – 3:30 tot 4:00 uur
Orlando – ongeveer 340 kilometer – 3:45 tot 4:15 uur