DE TREIN IN MIAMI

Per trein door Florida reizen is mogelijk met Amtrak. Het station van Miami dat zich aan 8303 Northwest 37th Avenue bevindt is het meest zuidelijke station van Florida. Van hieraf kun je via de Silver Service / Palmetto helemaal doorreizen tot aan New York City, een reis die minimaal iets minder dan 27 uur duurt en maar liefst 1389 mijlen lang is.

Binnen Florida kun je via Fort Lauderdale, Boca Raton en West Palm Beach reizen naar de steden Tampa, Orlando en Jacksonville. De reis naar Orlando duurt minimaal 4,5 uur. Het station van Orlando ligt 10 tot 15 kilometer van populaire pretparken zoals Universal Studios, Seaworld, Epcot en Disney World Resort vandaan. Het laatst stukje naar de pretparken zul je met de taxi moeten overbruggen.

Goedkoop

Het reizen per trein is voor Nederlandse begrippen goedkoop. Voor nog geen 10 dollarcent per kilometer reis je comfortabel tussen Miami en de andere plaatsen in Florida. Naar een aantal plaatsen waar geen verbinding per trein is kun je verder reizen per bus.

Ook zijn er mogelijkheden om de auto mee te nemen op sommige lijnen. Handig als je grote afstanden ineens wilt overbruggen en je auto mee wilt nemen. Wie een huurauto heeft moet echter overwegen of het niet handiger is om op de plek van bestemming weer een andere auto te huren. Kan voordeliger zijn dan de auto meenemen.

Amtrak