ROOKBELEID IN MIAMI

Amerikanen zijn een voorloper geweest op het gebied van het ontwikkelen van een rookbeleid en het invoeren van rookverboden. Typisch dat het land dat zoveel geld aan de tabaksindustrie heeft verdiend één van de eerste landen is geweest dat zich tegen roken is gaan keren. Een zwaar ontmoedigingsbeleid moet ertoe bijdragen dat het aantal rokers in de toekomst flink zal dalen.

Roken in Miami

Rokers worden in Miami steeds vaker als paria gezien. Steeds meer hotels zijn helemaal rookvrij, op de luchthaven kan niet meer gerookt worden en ook de horeca is inmiddels rookvrij. Het rookverbod voor bars en restaurants wordt hier goed nageleefd in tegenstelling tot sommige Europese landen. Buiten roken mag nog wel, maar zelfs daar zie je dat je als roker steeds vaker op beroerde plekjes weggestopt wordt.

Sigaretten

Als je sigaretten wilt kopen in Miami zul je redelijk diep in je buidel moeten tasten, want een pakje peuken is niet goedkoop. Door allerlei belastingen die door de overheid opgelegd zijn liggen de prijzen inmiddels nog hoger dan in Nederland en België. Ook wordt het steeds moeilijke om verkooppunten van sigaretten te vinden. Het belastingvrij kopen van rookwaar op de luchthaven van Miami is nog maar nauwelijks de moeite. Verstokte rokers kunnen het beste een slof kopen in Nederland (of elders in Europa) voordat ze naar Florida vliegen.