Miami top 10 / tien tips / zien & doen

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI TIP 10: ZIEN & DOEN

De tiende tip voor Miami is een overzicht van leuke dingen om te zien en te doen, waarvan een groot deel niet op één van de andere pagina's vermeld staat.

Coral Gables
Deze stad die deel uitmaakt van de agglomeratie Miami is één van de mooiste gebieden in dit stukje Florida. Coral Gables is als een geplande community in het begin van de vorige eeuw ontwikkeld. Je ziet dat duidelijk terug in de structuur van de stad. Er zijn zeer strikte esthetische regels die ervoor zorgen dat Coral Gables een duidelijk gezicht blijft behouden.
Indrukwekkend is het centraal gelegen Biltmore Hotel. Andere bezienswaardigheden zijn de Venetian Pool, Miracle Mile en de prachtige golfbanen. Bij de universiteit vind je het door de universiteit beheerde Lowe Art Museum, met een mooie permanente collectie kunstwerken uit de hele wereld.

Homestead
Dit stadje net ten zuidwesten van Miami is vooral een centrum van agrarische activiteiten. Hier wonen in verhouding redelijk veel mensen van Latijns Amerikaanse afkomst. Een leuke bezienswaardigheid hier is het Coral Castle Museum. Dit bouwwerk dat gemaakt is van blokken koraalsteen is een bezoekjes waard. Als je dan toch in Homestead bent, uit ervaring weten we dat je hier een paar uitstekende echte Mexicaanse restaurants hebt.

Golfbanen
Miami kent een groot aantal golfbanen, verspreid over de hele stad. Voor elk niveau en elke beurs is er wel een geschikte golfbaan te vinden in Miami.

Miami Seaquarium
Op Virginia Key, gelegen tussen Downtown Miami en Biscayne Bay, vind je het Miami Seaquarium. Het is een park dat te vergelijken is met ons eigen dolfinarium, maar dan wat uitgebreider. Hier vind je ook krokodillen, een prachtig tropisch zeeaquarium en een orka ("killer whale") show. Een extra optie die je hier hebt is om met dolfijnen te zwemmen. Voor kinderen is de minimum leeftijd 5 jaar, elders ligt die grens vaak iets hoger.

 

Little Havana
De Cubaanse wijk oftewel Little Havana (in het Spaanse La Pequeña Habana) is vernoemd naar de hoofdstad van Cuba en ligt ten westen van Downtown Miami. Een groot deel van de inwoners hier bestaat uit immigranten die oorspronkelijk uit Cuba afkomstig zijn. Dat zie je duidelijk in het straatbeeld, want op heel veel gevels prijken vooral Spaanstalige teksten. Ook op straat is het vooral Spaanse wat je hoort en een redelijk deel van de mensen hier spreken zelfs amper of geen Engels.
Beroemd is de centraal gelegen straat Calle Ocho. In deze hoofdstraat van Little Havana komen tijdens carnaval ongeveer een miljoen mensen carnaval vieren op straat. Het behoort hiermee samen met het carnaval in Rio de Janeiro (Brazilië) tot één van de grootste carnavalsfeesten ter wereld.
Calle Ocho is ook bekend van het schaakpleintje waar oude Cubaanse mannen hun dominospel spelen onder het genot van een Cubaanse sigaar. Ze worden hierbij vrijwel altijd bekeken door toeristen die hier door hun gids naartoe geleid worden.
In deze wijk kun je ook uitstekende sigaren kopen die hier gemaakt worden. Geen echte Cubaanse sigaren dus, maar wel heerlijke sigaren voor een aantrekkelijke prijs. Bij het ontdekken van Little Havana en Miami hoort ook de Cubaanse keuken. Hier vind je volop restaurants die Cubaanse kip met rijst en bonen serveren.
Een topper is het zeer bekende restaurant Versailles, waar zowel lokale mensen als toeristen genieten van uitstekend Cubaans eten. Dit in 1971 geopende restaurant heeft niets te maken met de gelijknamige keten in Californië.

Hobie Beach
Langs de weg naar de Virginia Key vind je Hobie Beach dat ook wel Windsurfers Beach genoemd wordt. Dit strand is populair bij watersporters en goed bereikbaar vanaf Miami en Key Biscayne.

Star Island
Tussen Miami en Miami Beach, ten noorden van snelweg I-395, ligt het kunstmatige eiland Star Island. Dit ovaalvormige eiland is bebouwd met villa's die de prijs van een modale woning vele malen overstijgt. Star Island is in 1922 ontwikkeld en is sinds die tijd de thuisbasis geweet van veel beroemdheden en welgestelde mensen. Zo wonen of woonden hier onder andere Gloria Estefan, Will Smith, Madonna, Sylvester Stallone, Lenny Kravitz en P. Diddy. Vanwege de bekende namen en de prachtige villa's is Star Island een vast onderdeel in vrijwel elke rondvaart in Miami.

Venetian Causeway
Een mooie route voor automobilisten en fietsers is de Venetian Causeway die vanaf Downtown Miami naar Miami Beach loopt. De weg bestaat deels uit bruggen en loopt over een aantal kunstmatige eilanden zoals Di Lido, Rivo Alto en Belle Isle. De villa's en huizen die hier staan doen soms niet onder voor de optrekjes die op het veel bekendere Star Island staan. Een fiets- of wandeltocht over dit deel van Miami Beach is zeker de moeite waard. Onderweg wel goed opletten of je nog sterren kunt spotten, want uit ervaring weten wij dat die zeker op deze eilanden ook voorkomen.

Miami Metrozoo
Een subtropische dierentuin van drie vierkante kilometer gelegen in het uiterste zuidwesten van Miami is de Miami Metrozoo. Deze dierentuin heeft in totaal 5 kilometer aan wandelpaden, is alle dagen van het jaar geopend, herbergt meer dan 1200 wilde dieren verdeeld over zo'n vierhonderd soorten. Wie niet wil lopen heeft de mogelijkheid om een safarifiets te huren, een tramtochtje te maken of een stuk per monorail af te leggen.

Meer bezienswaardigheden in en rondom Miami?
Miami reisinfo
Miami Beach reisinfo
 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami